uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SEKTÖR KISITLAMASI YOK

SEKTÖR KISITLAMASI YOK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.01.2021 12:23 | Son Güncellenme: 13.08.2021 12:24
A+
A-

Mustafakemalpaşa Halk Bankası Şubesi ile Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası arasında, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere ‘Tedarik Zinciri Finansmanı’ protokolü imzalandı.

İki kurumla ayrı ayrı imzalanan protokol imza törenine; Halk Bankası Şube Müdürü İsa Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay katıldı.

Tedarik zinciri finansmanı için sektör kısıtlamasının olmadığı protokolle, tedarikçi ve alıcılar banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemleri Halk Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilecek ve tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilecek.

Protokolün içeriği ile ilgili yapılan açıklamada, ürünün satıcılar (tedarikçi) açısından; tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi, esnek vade ve taksit imkanları ile daha fazla satış yapabilme fırsatı gibi olanaklar sağlayacağı bildirilirken; “ Alıcılar açısından; finansmana kolay erişim, ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkanı, kredi veya çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapılması ve artan kredi limitleri gibi faydalar sağlayacaktır” denildi.

‘ALICILARA TİCARİ KREDİ KARTI’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Alım-satım işlemlerinin POS cihazları üzerinden işleneceğini dile getirildiği açıklamada; “Tedarikçilerin (satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecektir. Alıcılara ise ticari kredi kartı tahsis edilecektir. Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla iki farklı seçenek ile alabilecektir” ifadeleri kullanıldı.

‘SEKTÖR KISITLAMASI YOK’

Esnek vade ve eşit taksit seçeneklerinin sunulduğu protokol hakkında şu bilgiler verildi;” Örnek olarak; Tedarikçi, 100.000 TL’lik bir mal sattığında, pos cihazına 18 aya kadar aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle ödeme alabilecek. Aynı şekilde tedarikçi, 100.000 TL’lik mal satışını, tıpkı bir çek gibi maksimum 540 gün olmak üzere vadeli bir şekilde yapabilecektir. Bu durumda 540 gün sonra yapacağı tahsilatta herhangi bir problem yaşamayacaktır çünkü muhatabı artık banka olacaktır. Tahsilatı da bankadan yapacaktır. Kart limiti tahsisatı bankacılık koşullarına firmanın risk durumuna göre banka tarafından belirlenecektir. Herhangi bir üst limit bulunmamaktadır. Herhangi bir sektör kısıtlaması yoktur. Oda ve borsa ile sektör meclisi üyesi firmalarımız bu imkandan faydalanabilecektir. Bu sistem sadece tedarik zincirinde birbirine entegre olmuş ticari işletmeler arasında uygulanacak olup, her satış bu kapsamda değerlendirilemeyecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.