uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5884
EURO
34,8559
ALTIN
2.505,24
BIST
9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

MYO’DA PERSONEL VE LABORATUVAR YETERSİZLİĞİ

MYO’DA PERSONEL VE LABORATUVAR YETERSİZLİĞİ


26.02.2021 15:02 | Son Güncellenme: 20.09.2021 15:05
A+
A-

FAALİYET RAPORUNDA ÖNEMLİ DETAYLAR VAR

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nun hazırladığı 2020 Yılı Faaliyet Raporu yayınlandı.

Kurumsal kabiliyet ve kapasitenin değerlendirilmesinin ele alındığı verilere göre;

U.Ü. MYO’da idari personel sayısının yetersizliği, konferans, bilimsel etkinlikler ve törenler için kullanılabilecek geniş kapasiteli konferans salonunun bulunmaması ve yüksekokuldaki mevcut laboratuvar araçları ve malzemelerinin yetersiz olması rapora damga vurdu.

Çağdaş eğitim-öğretim esaslarına dayanan bir düzen içinde ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak ara eleman gücünü sağlamak amacıyla, 1992-1993 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Bursa Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak hizmet vermeye başlayan, 5 bölüm ve bölümlere bağlı 6 programda 700 öğrencinin eğitime devam ettiği U.Ü.Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu’nun 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nda, okulun üstün ve zayıf yönleri ele alındı.

Okulun resmi sitesinde yayınlanan raporda, personel ve fiziki eksiklikler ön plana çıktı.

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün müdürlüğünü yaptığı okulda, öğrencilerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir devlet yurdu kurulması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu, Belediye ve Kaymakamlık ile görüşmeler yapıldığı raporda yer aldı.

EKİPMANLAR GÜNCELLENEMİYOR, DEPOLAMA ALANI YOK

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nun hazırladığı 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nda, kurumsal kabiliyet ve kapasite değerlendirildi.

Raporda, zayıf yönler olarak ele alınan maddeler şöyle sıralandı;

“İdari personel sayısının yetersizliği, konferans, bilimsel etkinlikler ve törenler için kullanılabilecek geniş kapasiteli konferans salonunun bulunmaması, yüksekokuldaki mevcut laboratuvar araçları ve malzemelerinin yetersiz olması, ziraat programlarında uygulamalı dersleri destekleyici nitelikte depolama alanının olmaması, gelişen teknolojiye karşı makine ve ekipmanların zamanında güncellenememiş olması, yüksekokula ait kütüphanenin yetersiz olması, elektronik kütüphanecilik yerine geleneksel kütüphaneciliğin sürdürülmesi, öğrencilere psikolojik danışmanlık hizmeti sunacak personelin olmaması, sosyal etkinliklere katılımın sağlanabilmesi için gerekli aracın bulunmaması, eğitim öğretim hizmetleri ve güvenlik alanında gelişmelerin sağlanabilmesi için yeterli bütçe ödeneğinin ayrılmaması.”

GENİŞ İSTİHDAM ALANI

Raporda, U.Ü.Mustafakemalpaşa M.Y.O.’nun üstünlüklerine de yer verildi.

2020 Yılı Faaliyet Raporu’na göre okulun, yöneticilerin akademik çalışmayı teşvik edici, sorun çözücü, katılımcı ve işbirliğine dayanan çalışma yöntemini benimsediği, eğitim verilen alanlarda faaliyet gösteren işletmeler ile ilişkilerin geliştirildiği ve bu sayede işletmelerin talepleri yönünde ders müfredatlarının güncelleştirildiği belirtildi.

Mezunların özel sektörde geniş istihdam alanlarının olması bir diğer üstün yön olarak öne çıkarken, bazı mezunların kendi adına, bağımsız iş kurma olanakları bulduğuna, öğrencilerin rahat ders görebilecekleri yeterli dersliklerin bulunduğuna dikkat çekildi.

YURT İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Raporun ‘öneriler ve tedbirler’ bölünde ise öğrencilerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir devlet yurdu kurulması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu, Belediye ve Kaymakamlık ile görüşmeler yapıldığı ifade edildi.

Güvenlik açısından tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Meslek Yüksekokul alanının belirlenerek bahçe (istinat duvarı) ile çevrelenmesi gerektiği kaydedilirken; “Gıda laboratuvarı için malzeme temini yapılmıştır. Elektronik ders araç gereçleri kendi bütçemiz olanakları çerçevesinde güncellenmektedir. Yatırım talepleri kapsamında üniversitemizden talep edilen bilgisayar, projeksiyon gibi malzemeler beklenen zamanda karşılanırsa, hizmet ve eğitim-öğretimin kalitesinin artacağı düşünülmektedir” denildi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.