uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MUSTAFAKEMALPAŞA, KOVİD-19 AŞISINA NASIL BAKIYOR ?

MUSTAFAKEMALPAŞA, KOVİD-19 AŞISINA NASIL BAKIYOR ?
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



06.01.2021 08:37 | Son Güncellenme: 12.08.2021 08:45
A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisine karşı geliştirilen aşıların, farklı ülkelerde kullanımına başlandı.

Türkiye’de kendi çalışmaları tamamlanıncaya kadar, vatandaşa en erken dönemde aşı sağlama gayretini sürdürüyor.

Bu yönde yapılan ilk girişimde, Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği aşılar Türkiye’ye getirilerek analiz çalışmalarına start verildi.

En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde, aşıya TİTCK tarafından ‘Acil Onayı’ verilerek kullanıma sunulacak.

Mücadele Gazetesi, Mustafakemalpaşa’da kısa süre içinde başlayacak Kovid-19 aşı programıyla ilgili vatandaşlardan görüş aldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘AŞI DIŞINDA BİR KURTULUŞ YOK’

Eczacı Murat Çelebi, aşı olacağını belirterek; “ Bu süreçten aşı dışında bir kurtuluş yok.

Kovid-19 aşısı artık insanların vazgeçemeyeceği bir aşı, mecburen yaptırmak zorundalar. Sinovac aşısına sıcak bakıyorum. Eski usül aşı olacağım. mRNA aşısı olmayacağım çünkü bu tip aşının gelecekte bizi nereye götüreceği belli değil. Aşılama programına katılım az olursa çok kayıp vererek, daha çok ekonomik zarara uğrayarak daha uzun sürede pandeminin bitmesini bekleyeceğiz. Sağlık Bakanlığı zor bir dönemi bence başarılı bir şekilde geçirdi” dedi.

‘BAKANLIK DAHA ŞEFFAF OLMALIYDI’

Terzi esnafı Seher Tanrısever ise aşı konusunda kararsızlık yaşadığını söyledi.

Kamuoyunda Çin aşısına karşı oluşan önyargının kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade eden Tanrısever; “ İlk etapta ailece aşı olmayı düşünüyorduk. Çin aşısı konusundaki gelişmeler sonrası kararsız kaldım. Aşının test sonuçlarını bekleyeceğim. Kovid sürecinin tek alternatifinin aşı olduğunun farkındayım. Daha önce hiç kullanılmamış olan mRNA aşısının gerçek içeriklerini ise bilmiyoruz. Onun için bu aşıya karşıyım. İnsanlarımız özelikle son 2 ayda maske, mesafe ve temizlik kurallarına daha fazla riayet ediyorlar, bunun disiplinli bir şekilde sürdürülmesi lazım. Pandemi sürecinin ilk aylarında Sağlık Bakanlığı’na ‘Koca’ bir aferin vermiştim. Sayısal verilerin kamuoyuna açıklanmasında daha şeffaf olunmalıydı” dedi.

‘BİZE GELİRSE NİYE OLMAYALIM?’

Ormankadı Mahallesi üreticilerinden Kerim Aydemir de Kovid-19 aşısına güvendiğini dile getirerek, bundan başka da alternatifin olmadığını kaydetti.

Aşıyı muhakkak olacağını dile getiren Aydemir; “ Bütün dünya aşıyı bekliyor, bize gelirse niye olmayalım? Başka çaremiz yok. İnşallah ülkemizde de yerli aşı bulunur. İnsanlarımızın devletin sağlık için yaptığı uyarılara genelde uyduğunu görüyorum. Avrupa’daki rakamlara bakınca ülkemiz çok daha iyi durumda. Sağlık Bakanlığı’nın bu süreçteki çalışmalarını çok olumlu buluyorum. Bence devletimiz elinden gelen çabayı gösteriyor” dedi.

‘BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ’

Emekli ev hanımı Ayşe Poyraz’da ailece aşı olmayı düşünenlerden.

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi boyunca büyük mücadele verdiğini kaydeden Poyraz; “ Kovid’in gerçeklerini her gün yaşıyoruz. Aşı olma konusunda düşüncem pozitif. Halk sağlığı için aşı olmamız gerektiğine inanıyorum. Devletimizin bilirkişilerinin açıklamalarını takip ediyoruz. İnsanlarımız kurallara riayet ediyorlar. Süreç geride kaldığında dahi maske, mesafe ve temizlik kuralları iyice yerleştiği için halkımız tarafından sürdürülecektir. Devletimiz pandemide esnaf kesiminden işçilere kadar toplumun her kesimine destek elini uzattı” dedi.

‘TAVSİYELERE UYALIM’

Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Tunçer’de aşıya güvendiğini ve resmi beyanların esas alınması gerektiğine dikkat çekti.

Tunçer; “ Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uyacağım. Ülkemizin ve dünyanın rutine girmesi için aşı olacağım. Yeni bir dönemde güzel günleri tekrar yaşamak için vatandaşlarımızın kurallara uymaları gerekiyor. Devletimiz, halk sağlığının korunması için gerekli her önlemi alıyor. Her şey sağlığımız için” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.