uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

İTİKÂF GÜNLERİ BAŞLADI

İTİKÂF GÜNLERİ BAŞLADI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.05.2021 14:17 | Son Güncellenme: 19.11.2021 14:18
A+
A-

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, geçen yıl Kovid-19 tedbirleri nedeniyle camilerde ifa edilemeyen itikâf ibadetinin bu Ramazan’da mülki amirliğin onay vermesi durumunda yapılabileceğini söyledi.

Bir mescitte ibadet niyetiyle belli kurallara uyup dış dünyayla ilişkileri asgari düzeye indirerek kişinin kendisiyle baş başa kaldığı itikâf günleri başladı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, Müslüman’ın genelde yaptığı dünya işlerini bir tarafa bırakıp kendi içine yönelmesi, yaratıcısı ile adeta baş başa kalması ve kendisini onun huzurunda bir muhasebeye tabi tutmasının önemli bir kulluk görevi olduğunu belirterek, itikâfın buna imkân ve ortam sağladığını söyledi. 

Camilerde itikâfa girmek isteyenlere müsaade ettiklerini ifade eden Büyükgül; “Şartımız, her camide en fazla iki kişi girebilir, üçüncüye müsaade etmiyoruz. Camileri belirlemek tamamen sizin inisiyatifinizde. Müftülüğümüze itikâf için yapılan dilekçe başvurusu Kaymakamlık tarafından değerlendiriliyor. Mülki amirlerden müsaade almayı ihmal etmeyelim. Cami görevlilerimizin kurallar noktasında daha titiz davranmalarını isteyelim. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.